skip to Main Content

Gün Kurusu

healthy dried fruits

Bu bölgeler içerisinde Malatya dışındaki bölgelerin üretimleri sofralık tüketime yöneliktir. Malatya kayısısı, Türk ekonomisinin önemli ihracat kalemlerinden biridir. Malatya dışında Erzincan ve Elazığ’da da ihracata yönelik kayısı üretimi yapılmaktadır. Kars, Iğdır, Mersin, Hatay gibi bölgelerde yetişen az miktarda kayısı ise, miktar yetersizliği ve kalite açısından ihraç edilme şansı taşımamaktadır. Birinci bölgedeki kayısıların çoğunluğu kurutulmakta ve bu bölge dünya kuru kayısı üretiminin yaklaşık % 85-90’nını karşılamaktadır. Halen dünyada en yaygın olarak Anadolu’da (özellikle Malatya ve çevresinde) bulunur. Yağmurlama sistemiyle 10-12 gün aralıklarla sulanan kayısının % 85 gibi büyük kısmı kuru kayısı olarak dünya piyasasına verilir.

Doğal Günkurusu

  • Menşei: Türkiye/Malatya
    Çeşit: Doğal Gün Kurusu | Organik Gün Kurusu
    Boyut: 0 – 8 (Büyükten=>Küçüğe)
    Paketleme: 1, 5, 10, 12.5 kg karton. 250/500 gr köpük ve karton tepsilerde
    Minimum Sipariş Adeti: 1000 kg

Küp Kesim

  • Menşei: Türkiye/Malatya
    Çeşit: Doğal veya Organik Gün Kurusu |Pirinç unuyla kaplanmış
    Boyut: 3-5mm, 6-8mm, 8-10mm, 10-12mm küp kesim
    Paketleme: 10, 12.5 kg karton
    Minimum Sipariş Adeti: 1000 kg

Gün Kurusu Boyut Çizelgesi

Size Piece per kg
0 60-80
1 81-100
2 101-120
3 121-140
4 141-160
5 161-180
6 181-200
7 201-220
8 221+
Back To Top