Kuru Kayısı
Bu bölgeler içerisinde Malatya dışındaki bölgelerin üretimleri sofralık tüketime yöneliktir. Malatya kayısısı, Türk ekonomisinin önemli ihracat kalemlerinden biridir. Malatya dışında Erzincan ve Elazığ’da da ihracata yönelik kayısı üretimi yapılmaktadır. Kars, Iğdır, Mersin, Hatay gibi bölgelerde yetişen az miktarda kayısı ise, miktar yetersizliği ve kalite açısından ihraç edilme şansı taşımamaktadır. Birinci bölgedeki kayısıların çoğunluğu kurutulmakta ve bu bölge dünya kuru kayısı üretiminin yaklaşık % 85-90’nını karşılamaktadır. Halen dünyada en yaygın olarak Anadolu’da (özellikle Malatya ve çevresinde) bulunur. Yağmurlama sistemiyle 10-12 gün aralıklarla sulanan kayısının % 85 gibi büyük kısmı kuru kayısı olarak dünya piyasasına verilir.
Bütün Kuru Kayısı
-
Menşei: TürkiyeÇeşit: Malatya KayısısıBoyut: 0 – 8 (Büyükten=>Küçüğe) Ölçü Tablosuna bkz.Paketleme: 1, 5, 10, 12.5 kg karton | 250/500 gr köpük ve karton tepsi.Minimum Sipariş Adeti: 1000 kg
Küp Kesim
-
Menşei: TürkiyeÇeşit: Malatya Kayısısı küp kesim pirinç unuyla kaplanmışBoyut: 3-5mm, 6-8mm, 8-10mm, 10-12mm küp kesim.Paketleme: 5, 10, 12,5 kg kartonMinimum Sipariş Adeti: 1000 kg
Kayısı Ölçü Tablosu
Size | Piece per kg |
---|---|
0 | 60-80 |
1 | 81-100 |
2 | 101-120 |
3 | 121-140 |
4 | 141-160 |
5 | 161-180 |
6 | 181-200 |
7 | 201-220 |
8 | 221+ |